Wie zijn wij ? 

Even voorstellen:

wij zijn Jordi (29) & Wesley(27) Elzinga 


Wesley 

Wesley werkt al vanaf zijn 16e in de horeca ,

wat hij uiteraard met passie doet . ook heeft Wesley de horeca-opleiding gevolgd en veel ervaring opgedaan bij diverse bedrijven zowel in Nederland als het buiten land 

 

Jordi 

jordi komt vanuit de bouw de horeca ingerold . 
Uiteraard een geheel andere vak .
jordi houd wel van een uitdaging en Zach in het ouwe Jossie wel een uitdaging . 

"vol goede moet gaan we dan ook gezamenlijk dit avontuur aan "

 

Hoe het tot stand kwam !

Ik lag in het ziekenhuis en bladerde een beetje uit verveling op Facebook  En toen las ik dat Jos Haarhuis van Jossie iemand zocht om het over te nemen”, vertelt Jordi Elzinga (25). Haarhuis besloot na 32 jaar dat het genoeg was geweest. Jordi belde meteen zijn broer Wesley (23) en ze waren het snel met elkaar eens. Hier lag een mooie kans. Zo begon het verhaal voor de beide enthousiaste broers uit Glanerbrug. 

Onder de noemer ‘Het Lutke’ opende wij dinsdag 1 december 2020 aan de voorzijde hun nieuwe snackbar met een smakelijke actie. Een zakje patat, een kroket of een frikadel kosten deze dag slechts 1 euro. „We gaan werken met uitsluitend verse ingrediënten en waar mogelijk halen we dat zoveel mogelijk uit de directe omgeving”, vertelt Wesley, die voor dit nieuwe avontuur een baan als kok opgeeft. „Het gaat langzaam weer de goede kant op en als het coronavaccin er is, dan wordt het allemaal geleidelijk weer 
beter”, schetst Jordi zijn optimisme wat betreft de kansen voor de horeca. „Het is natuurlijk wel een beetje een gok, maar we zijn allebei optimistisch”, onderstreept Wesley de positieve instelling van beide broers. 

Café met biljart

Aangezien het café en de zaal nog niet in bedrijf genomen mogen worden, biedt dat voor Jordi de mogelijkheid om zijn baan in de bouw nog op parttimebasis aan te houden. De broers verwachten het in deze beginperiode met hun tweeën te kunnen rooien. Terwijl de snackbar in bedrijf is, gaat de verbouwing aan het café en de zaal gestaag door. 

Beide broers willen er hun eigen ideeën de ruimte geven. „Achterin staat nog een biljart. Die gaan we reviseren en een mooie plaats in het café geven. Eventueel kan er een dartclub komen. Dit is ook de residentie van carnavalsvereniging De Tuffelkeerlkes. En er is de zaal voor feestjes, vergaderingen, workshops en dergelijke”, aldus Jordi. 

Derde helft.

Ook sporters en jongeren kunnen er terecht voor ‘een derde helft’. Wesley hoopt op zijn beurt zijn stempel te kunnen drukken op de keuken. „Onze specialiteit wordt de ‘Hamburger Het Lutke’ en ook komt er een ‘Schnitzel Het Lutke’, evenals meerdere verse broodjes. Hopelijk lukt het om aan de achterzijde een gezellig terras te realiseren met ernaast enkele speeltoestellen.”

Bron : TC Tubantia